Sukukirjat

Etusivu Ajankohtaista Suku Vaakuna Sukuseura Sukukokoukset Sukukirjat Jäsenyys Yhteystietoja


Heikkilä-Berggren -sukuseura on julkaissut kolme sukukirjaa, joihin on koottu kaikki tiedossa olevat Kalle, Jaakko ja Yrjö Yrjönpojan jälkeläiset. Ensimmäisessä vuonna 2000 julkaistussa kirjassa esitellään Yrjö Yrjönpoika Berggrenin jälkeläiset. Toisessa kirjassa keskitytään Kalle Yrjönpoika Heikkilän ja kolmannessa Jaakko Yrjönpoika Maunulan jälkeläisiin. Nämä kirjat ovat ilmestyneet vuonna 2003.

Kirjat ovat muodoltaan lähinnä luetteloita suvun henkilöistä. Kunkin henkilön perustietojen (syntymä- ja kuolinaika, ammatti, puoliso ja lapset) oheen on pyritty liittämään mahdollisuuksien mukaan muita täydentäviä tietoja. Kussakin kirjassa on lisäksi lyhyt selvitys suvun historiasta, valokuvamateriaalia ja liitteenä mm. suvun jäseniin liittyviä lehtiartikkeleita.

Kirjoissa olevat tiedot on kerätty monista eri lähteistä. Alkuvaiheessa kerättiin yhteen kaikki jo aiemmin suvusta hankittu tieto yhteistyössä Berggrenin sukuseuran kanssa. Lisää tietoa löytyi kirkkoherranvirastoista ja maakunta-arkistoista. Nykysukupolviin liittyviä tietoja kerättiin ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä lukuisiin suvun jäseniin.

Sukukirjat ovat sukuseuran kunniajäsenen, puuseppämestari Yrjö Kustaa Salon uurastuksen tulosta. Omien sanojensa mukaan hänen kiinnostuksensa omaan sukuunsa alkoi, koska hän ei tiennyt paljon mitään vanhempiensa taustoista. Tästä käynnistyi pitkäkestoinen ja laaja sukututkimusprojekti, joka jatkui 1970-luvun lopulta aina viimeisen kirjan julkaisemiseen. Tutkimusprojektia vauhditti Berggren-suvun sukuseuratoiminta, sittemmin Heikkilä-Berggren sukuseuran syntyminen. Tärkeänä kannustajana sukututkimukselle toimi Berggrenin sukuseuran kunniapuheenjohtaja Matti Perkoila. Tutkimusten painoasuun saattamista varten perustettiin sukututkimuksen julkaisutoimikunta, joka koostui suvun eri haarojen jäsenistä.

Kirjojen saatavuus

Yrjön sukuhaaran kirjan uutta, päivitettyä painosta on saatavana. Kirjan hinta on postituskuluineen 100 euroa.

Jaakon ja Kallen sukuhaaran kirjat on loppuunmyyty.

Kirjoja voi tilata sähköpostitse: heikkilaberggren(ät)gmail.com.