Sukuseura

Etusivu Ajankohtaista Suku Vaakuna Sukuseura Sukukokoukset Sukukirjat Jäsenyys Yhteystietoja


Säännöt Hallitus ja toimihenkilöt Liittyminen


Säännöt

Hallitus ja toimihenkilöt

Liittyminen


Sukuseuran taustoja

Mitä oli ennen minua? Missä ja keissä ovat sukupolvien takaiset juureni? Näitä ja muita omaan sukuunsa liittyviä kysymyksiä pohtivat tahoillaan ja tosimielellä sukututkija Yrjö Salo ja Berggren-sukuseuran puuhamies ja puheenjohtaja Matti Perkoila. Yrjö Salo oli tehnyt jo pitkään sukututkimusta Konstantin Alfred ja Ida Maria Berggrenin jälkeläisten yhteistoiminnasta tietämättä. Onnellisten sattumusten kautta nämä tahot kohtasivat ja alettiin hahmotella ideaa Salon tutkimusten julkaisemisesta. Päätettiin aloittaa systemaattinen tutkimus Yrjö Jaakonpoika Heikkilästä ja edetä sadan vuoden jaksoissa hänen neljän poikansa sukulinjoissa. Tässä vaiheessa nimettiin myös tutkimuksen julkaisutoimikunta.

Toiminta 1990-luvulla

Melko pian 1990-luvun puolivälin jälkeen heräsi ajatus myös Kallen ja Jaakon sukuhaarojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Näin tapahtuikin ja berggreniläiset ja heikkiläläiset alkoivat puhaltaa yhteen hiileen vielä rekisteröimättömässä Heikkilä-Berggren -sukuseurassa. Keväällä 1998 pitkään puuhassa mukana ollut Matti Perkoila luopui tutkimus- ja julkaisutoimikunnan puheenjohtajan tehtävästään korkeaan ikään vedoten. Toiminta kuitenkin jatkui: Heikkilä-Berggren -sukuseura, puheenjohtajanaan Vesa Berggren, rekisteröitiin yhdistysrekisteriin vuonna 1999. Myös tukimus- ja julkaisutoimikunta jatkoi työtään saaden ensimmäisen kirjan - Yrjön sukuhaara - julkaistuksi v. 2000. Myöhemmin 2000-luvun alkuvuosina myös Kallen ja Jaakon sukuhaarat saivat omat kirjansa.

Sukukokouksia kolmen vuoden välein

Ensimmäinen uuden yhdistyksen järjestämä sukukokous pidettiin vuoden 2000 syyskuussa Ellivuoressa. Tuolloin seura sai myös uuden puheenjohtajan, professori Matti Karttusen Kallen sukuhaarasta. Hänen kaudellaan valmistuivat Kallen ja Jaakon sukuhaarojen kirjat juuri parahiksi ennen vuoden 2003 sukukokousta.

Tampereen sukukokous kesäkuussa vuonna 2003 oli yleisömenestys: uunituoreet kirjat ja yhä laajemmalle levinnyt sana sukuseuran olemassaolosta pani sukumme liikkeelle! Seura sai vuosikokouksessa uuden puheenjohtajan Jaakon sukuhaarasta, Pentti Koskelan, joka luotsasi toimintaa kohti seuraavaa, vuoden 2006 kesäkuussa häämöttävää Toijalan sukukokousta.

Vuoden 2006 vuosikokous ja vielä vuosien 2009 ja 2015 kokoukset Urjalassa valitsivat seuran puheenjohtajaksi Tapio Berggrenin Yrjön sukuhaarasta. Ajan hengen mukaisesti seuralle päätettiin alkaa puuhata omia kotisivuja Internetiin, mikä toteutuikin syksyllä 2010.

Tervakoskella vuonna 2012 pidetyssä kokouksessa otettiin käyttöön suvun oma vaakuna.

Vuoden 2018 sukukokousta vietettiin rekisteröidyn sukuseuran 20. toimintavuoden merkeissä Urjalassa Urjalassa. Juhlassa julkaisitiin uudistettu painos Yrjön sukuhaaran kirjasta. Kirjan laatijana toimi tälläkin kertaa yhdistyksen kunniajäsen Yrjö Salo. Sukukokous valitsi seuran puheenjohtajaksi Nina Kivivirran Kallen sukuhaarasta.

Sukuseuraan on kutsuttu kolme kunniajäsentä:

Yrjö Salo, sukumme tutkija ja sukukirjojen laatijana

Hirvo Salonen, aktiivinen ja pitkäaikainen sukuseuran hallituksen jäsen

Tapio Berggren, sukuseuran hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja sukuvaakunaidean isä